Fiets snel en met gemak

 

Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het bespaart je ook enorm in kosten. Je kunt kiezen voor een simpele fiets waarbij je ervoor zorgt dat je conditie snel op peil is maar je kunt ook een elektrische fiets aanschaffen zodat je snel op je locatie bent zonder enorm hard door weer en wind te hoeven trappen. Niet alleen is het gebruiksvriendelijk omdat je ze snel kunt opladen, bijvoorbeeld ‘s nachts wanneer je aan het slapen bent of wanneer je aan het werk bent op kantoor. Maar je kunt ook langer snel fietsen, dit kan met een normale fiets niet omdat je vaak te maken hebt met obstakels of je conditie die je tegenwerkt. Daarnaast ben je veel sneller ergens met een e-bike dan met bijvoorbeeld de auto of het openbaar vervoer. Je hebt geen last van files, het zoeken van een parkeerplek of bussen waar je op moet wachten.

De auto pakken of de fiets?

Er zitten zoveel meer voordelen aan het fietsen naar je werk dan wanneer je de auto neemt. Hoe kort je ook moet fietsen, je bent toch even net iets meer in beweging dan wanneer je met de auto bent. Daarnaast heb je dagelijks even buitenlucht om wat zuurstof bij je hersenen te krijgen, dit zorgt niet alleen dat je je mentaal beter voelt maar je zult ook zien dat je op de dag productiever bent als je voordat je begint even wat intensieve beweging hebt. Ook krijg je de kans om te werken aan je conditie, als je een timer zet en iedere keer probeert om sneller te zijn dan zul je vanzelf merken dat dit steeds makkelijker gaat hoe vaker je dit doet. Ook is een fiets is goedkoper in aanschaf dan een auto en wanneer je beide moet opladen ben je aanzienlijk minder geld kwijt als je kiest voor de e-bike.

Pak eens samen de fiets

Niet alleen is het fijn om doordeweeks te fietsen naar de universiteit of naar kantoor, maar je kunt ook in het weekend of in de avonden de fiets pakken om ergens heen te gaan. Zeker wanneer het mooi weer is kun je even de stad uitfietsen en de natuur in gaan. Een uurtje ergens naartoe fietsen om vervolgens een kleine wandeling te maken is erg rustgevend om te doen. Zeker als je een drukke en hectische week achter hebt gehad waar je even een pauze van nodig hebt is dit een goede manier om je hersenen rust te geven.