Heerlijk op visvakantie

Je bent een toegewijd visser en wil graag weer een keer op visvakantie. Of misschien willen je vrienden of je schoonvader graag op visvakantie, maar heb jij eigenlijk geen idee wat zoiets inhoudt (en hoe je überhaupt vist). Niet getreurd; hier lees je alles wat je moet weten voordat je je hengels inpakt en vertrekt, van visvakantie Duitsland tot visvakantie Luxemburg!

Iets voor jou

Allereerst is het goed om erachter te komen of een visvakantie überhaupt iets voor jou is. Ga eens bij jezelf na hoe jij tot rust komt. Ben je iemand die graag het obscure nachtleven van een bruisende stad bezoekt en het liefst tot de late uurtjes doorgaat, onder begeleiding van harde muziek en nieuwe mensen? Of snuif je juist graag de cultuur op van een nog onbekende plek, en dompel je je het liefst helemaal onder in de lokale cuisine en gebruiken? Dan is het wellicht een minder goed idee om op visvakantie te gaan. Het is pas een ontspannen ervaring als jij namelijk ook geniet van rust en stilte. Anders kom je vooral gestrest terug van vakantie, en dat vindt niemand leuk… vooral jijzelf niet.

Visvakantie 101 

Dus, je hebt jezelf de belangrijke gewetensvragen gesteld en wil alsnog graag op visvakantie. Wat houdt zoiets precies in? Het is eigenlijk letterlijk hoe het klinkt; je gaat met een groep gelijkgestemden op (door)reis naar een mooi gebied waar veel vissen zitten. Vooral ook exotische vissen; niet de snoeken en de baarzen die je overal kan vangen, maar juist wat meer out of the box. Sportvissers willen graag de grootste, gekste vissen vangen. Wist je dat sportvissers hun vissen vaak ook weer laten gaan? Bij veel visuitstapjes en visvakanties gaat het niet om het doden en eten van de vis (al kan dit er ook deel van zijn, zeker als je de vis zelf op een speciale manier wil bereiden en hier juist voldoening uit haalt) maar om het vangen. Na het maken van wat foto’s als bewijsmateriaal wordt die gekke snoek gewoon weer losgelaten. Een visvakantie wordt door vissers en aspirant-vissers als ontspannend ervaren omdat het alleen jij en de natuur is. Het is veel wachten, veel kletsen met je gezelschap en veel zijn. Zijn met de natuur om je heen, met elkaar én met de vis. 

 

Ga dus dit jaar op visvakantie, ook als het misschien niet jouw idee was. Wie weet kom je wel helemaal ontspannen én met wat goed fotografisch bewijsmateriaal terug. Lekker vissen!