Hoe kun je werken aan linkbuilding?

Linkbuilding is een veelgebruikte techniek waarbij je hoger in zoekmachines kunt komen. Er wordt heel doelbewust aan de slag gegaan met het vergaren van links. Door een linkje te plaatsen op een andere website, die verwijst naar je eigen website, kunnen we spreken van het opbouwen van autoriteit. De kwaliteit van het linkje draagt bij aan de hoeveelheid autoriteit die wordt opgebouwd. Het is uiteraard wel van groot belang dat het linkje ook daadwerkelijk relevant is. Een link afkomstig van een sportwebsite, zal minder autoriteit met zich meebrengen voor een website die voornamelijk gefocust is op het verkopen van tuinartikelen. Google geeft aan dat backlinks één van de drie factoren is, als het aankomt om het ranken van een website op bepaalde zoekopdrachten. Alleen daarom al is het handig om meer te weten over linkbuilding. Maar wat is linkbuilding en op welke manieren kun je hiermee aan de slag gaan? In deze blog gaan we het allemaal bespreken.

Backlinks aan de eigen website toevoegen

Deze techniek focust zich op het vergaren van backlinks vanuit eigen profielen. Je gaat aan de slag met bijvoorbeeld social media profielen of blog comments. Je kunt vanuit deze profielen en comments verwijzen naar jouw website en hierdoor waarde toevoegen. Echter zijn deze backlinks minder waard omdat deze comments en profielen eenvoudig zelf kunnen worden aangemaakt. Ondanks dat ze misschien minder waard zijn, kan het zeker relevant zijn om dit regelmatig te doen. 

Backlinks vragen 

Dit wordt erg vaak gedaan. Je kunt contact leggen met andere bedrijven of organisaties om links te vergaren naar jouw websites. Echter is het wel van groot belang dat je hierbij rekening houdt met bedrijven en organisaties in dezelfde branche. Dit kan vaak lastig zijn omdat bedrijven uiteraard niet mee willen helpen de concurrentie sterker te maken. Het kan dan helpen om voor te stellen om hetzelfde te doen. Op deze manier kun je links uitwisselen en hebben jullie allebei geprofiteerd van backlinks. 

Backlinks verdienen

Ook dit is een goede mogelijkheid om te werken aan linkbuilding. Op het moment dat je dusdanig goede en unieke content maakt dat andere bedrijven daarnaar willen verwijzen, kan dit bijdragen aan een betere positie in de zoekmachines. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld moeilijk verkrijgbare informatie, interessante weetjes of uniek beeldmateriaal. Bedrijven of organisaties kunnen dan soms uit noodzaak deze content willen gebruiken. En jij kunt hiervan profiteren door deze te laten linken naar jouw website. Op deze manier is het maken van unieke en goede content cruciaal om andere partijen naar jouw website te laten linken.