Maak deze winter een rondreis en ontvlucht het Nederlandse klimaat

Veel mensen hebben er in de winter behoefte aan om er even tussenuit te gaan. De zomervakantie is nog ver weg en die gedachte alleen al kan best deprimerend zijn. Veel mensen kiezen ervoor om het dagelijkse leven even te ontvluchten en op wintersport te gaan. Is dit niet helemaal jouw ding en wil je sneeuw, kou en ijzel juist ontvluchten? Misschien is het maken van een rondreis door een ver land wel meer voor jou weggelegd!

Rondreizen door Peru

Er zijn veel verschillende rondreizen Peru die je deze winter kunt maken. Wanneer je aan Peru denkt, komt vast en zeker de naam Machu Picchu naar boven. Maar dit mooie land in Zuid-Amerika heeft je daarnaast nog veel meer moois te bieden. Peru is hét land van de Inca’s en de lama’s, de verbijsterend mooie natuur en natuurlijk de zeer traditionele indianencultuur. Peru heeft veel diversiteit in landschap en ook de stadsmensen kunnen er terecht voor het bezoeken van een aantal mooie steden.

Wat zijn de must-sees van dit land?

Allereerst mag de Machu Picchu niet ontbreken, dit is een verborgen oude stad van de Inca’s en ligt midden in het Andesgebergte. De stad werd pas rond 1911 ontdekt en mede daarom is hij nog zo goed bewaard gebleven. De stad wordt gezien als één van de 7 wereldwonderen. Wil jij dit wereldwonder een bezoekje komen brengen? Dan is het goed om erbij stil te staan dat de stad niet zomaar te bereiken is. Je kunt met de trein naar de voet van Machu Picchu reizen. Deze optie is het meest toegankelijk. Ook is het een super ervaring om via een wandeltocht het dorp te bezoeken. Maar deze tocht zit vaak al ver van tevoren volgeboekt. Wil jij deze Inca trail toch graag maken, ben er dan op tijd bij! Daarnaast kun je niet rondreizen door Peru zonder even stil te staan bij de mooie natuur. Bezoek de warmwaterbronnen in de Andes en reis door naar de diepe kloven in de Colca Canyon. Bezoek het Titicacameer met haar azuurblauwe water en ontdek vervolgens weer de zandduinen van de woestijn in Nazca. Ook is het de moeite waard om een kijkje te nemen in de hoofdstad Lima. Dit is een mooie plek om je reis te beginnen of juiste te eindigen.

Rondreizen in Oman

Wil jij liever een rondreis maken in een land dat wat dichter bij huis ligt? Dan is een rondreis Oman misschien wel dé plek voor jou! Hier maak je alsnog kennis met een heel andere wereld. Ontdek alles wat dit mooie sultanaat je te bieden heeft!