Verstandig op reis

Denkt u eraan om binnenkort een verre reis te maken? Er zijn dan veel dingen waar u aan moet denken en rekening mee moet houden. Neem bijvoorbeeld de ziektes en epidemieën die sommige landen nog steeds in hun macht houden. In deze landen is vaak onvoldoende professionele zorg om iedereen goed te kunnen helpen. Daarom is het verstandig, maar in sommige gevallen ook verplicht om u vooraf te vaccineren tegen bepaalde veel voorkomende ziektes. Lees u goed in hierover, voordat u een beslissing neemt over uw reis. Ook als u een zwakke gezondheid heeft is het verstandig om u goed te laten informeren.

Kenia

Neem bijvoorbeeld het prachtige land Kenia, gelegen in Oost-Afrika. Populair door verschillende flora en fauna en honderden wilde diersoorten die u daar zult vinden. Meer dan 80 zoogdiersoorten en wel duizenden vogelsoorten, dit is een pareltje van de planeet.

Echter is dit ook een land waar veel armoede heerst, en ook veel verschillende ziektes zich verspreiden. Ten eerste wordt het zeer aangeraden om tabletten tegen Malaria te slikken. Deze ziekte heerst in een groot deel van Afrika, en de besmetting vindt plaats door een muggenbeet. Deze tabletten werken in combinatie met goede bescherming dmv een klamboe rondom uw bed en spray op uw lichaam. Vraag hierover advies aan uw huisarts.

Er zijn niet specifiek verplichte inentingen voor Kenia, maar in sommige gevallen als u uit een bepaald risico land komt, is het wel verplicht om de vaccinatie tegen gele koorts te halen. Daarnaast zijn er wel een aantal vaccinaties die worden aangeraden als u van plan bent om te reizen naar, en of door Kenia. Een aantal voorbeelden hiervan zijn DTP, Rabiës, Hepatitis A en de Mazelen.

Vrijwillig maar aangeraden

Dat de vaccinaties vrijwillig zijn, betekent niet dat ze niet nodig zijn. Van deze ziektes kunt u erg ziek worden, met soms ernstige gevolgen. Zeker als u in een omgeving bent waar u niet de hulp kunt krijgen die u nodig hebt. Hierdoor is het een verstandige keuze om deze gevaren voor te zijn, en u in ieder geval voor de gevaarlijke varianten te vaccineren. Ook hebben sommige mensen met een zwakke gezondheid ook extra vaccinaties nodig, omdat ze meer risico lopen om ernstig ziek te worden. Een aantal voorbeelden zijn Hepatitis B, Meningokokken en Tuberculose. Welke reisprik u ook nodig heeft, veel vaccinaties kunnen niet tegelijkertijd worden geplaatst en hebben een rustperiode nodig. Zorg daarom dat u er op tijd bij bent om zorgeloos te kunnen beginnen aan uw prachtige reis.