Waar moet je rekening mee houden bij het online aanschaffen van vloeren?

Het komt niet vaak voor, maar het online bestellen van een nieuwe vloer is de laatste tijd erg in trek. Dat heeft ermee te maken dat het online bestellen van een vloer erg makkelijk is, maar ook dat de vloeren op het internet vaak goedkoper zijn dan bij een vloerenwinkel. Wanneer je ook een vloer online wilt aanschaffen, bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen, is dit zeker een prima keuze. Er zijn echter wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden, want het online bestellen van schoenen kun je zeker niet vergelijken met het online aanschaffen van kleding. 

 

Hoge verzendkosten

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een vloer via het internet bestellen wilt, is dat de verzendkosten van de vloer erg hoog zijn. Dit gaat niet om enkele euro’s, maar juist om enkele tientallen euro’s. Het klopt zeker dat de vloeren op het internet goedkoper zijn, maar soms worden ze juist duurder door de hoge verzendkosten. Het is ook zeker niet vreemd dat je bij een visgraat vloer kopen veel verzendkosten moet betalen, want het bedrijf achter de webwinkel moet een speciaal transportbedrijf inschakelen voor het verzenden en leveren van de vloer. 

 

Retourneren kan voor problemen zorgen

Het kan voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent over de houten vloeren in Amsterdam die je gekocht hebt. Dat is erg vervelend, maar je zult de gekochte vloeren moeten retourneren en dat kan voor veel problemen zorgen. Dat heeft ermee te maken dat je nogmaals de verzendkosten moet betalen om de vloer te kunnen retourneren. Daarnaast is het niet eenvoudig om een vloer te verplaatsen, vooral omdat een gemiddelde vloer erg veel ruimte in beslag kan nemen. Het is daarom ook erg belangrijk om altijd een sample van een vloer aan te schaffen voordat je een vloer ook daadwerkelijk gaat kopen. 

 

Houd rekening met de kwaliteit

Een van de andere belangrijke punten waar je altijd rekening mee moet houden, is de kwaliteit van de vloeren op het internet. Het klopt inderdaad dat de meeste webwinkels alleen vloeren van uitstekende kwaliteit verkopen, maar er zitten enkele rotte appels tussen. Deze rotte appels verkopen vloeren van mindere kwaliteit. Je moet altijd zien te voorkomen dat je zulke vloeren weet aan te schaffen, want zulke vloeren gaan minder lang mee en raken zeer snel beschadigd. Mocht je de kwaliteit van een vloer niet kunnen herkennen aan het uiterlijk, neem dan altijd iemand mee die dat wel kan.