Wat is kattenkruid?

 

Wie van katten houdt en zelf een kat bezit, heeft vast wel een keer video’s voorbij zien komen van katten met kattenkruid. Dit is ondertussen een grote hype geworden en blijkt dus heel leuk te zijn voor katten. Je ziet katten de gekste dingen doen op deze filmpjes en soms lijkt het net of dat ze bezeten zijn. Dit is natuurlijk niet helemaal waar, maar er zit wel een kern van waarheid in. Kattenkruid is een gek spul en katten kunnen er helemaal dol van worden en gekke fratsen uithalen. Dit komt doordat ze het kruid ruiken en hierdoor helemaal gek worden. Kattenkruid kan dus veel positieve effecten hebben voor een kat en 80% van alle katten reageert hier echt op. En dit geldt niet alleen voor de huiskat, maar ook voor tijgers en zelfs voor leeuwen. Iedere kattensoort is dol op kattenkruid, maar wat is het nu precies? In dit artikel gaan we inhoudelijk meer vertellen over kattenkruid, zodat je er alles over te weten komt.

Betekenis kattenkruid

Kattenkruid staat ook wel bekend als catnip en dit is een wild kattenkruid. Het komt oorspronkelijk van een muntachtige plant en in het kattenkruid zit het ingrediënt nepetalacton. Dit ingrediënt is heel aantrekkelijk voor katten, echter is niet iedere kat hiervoor gevoelig. Bij 60% van alle katten zorgt het voor een reactie en hebben we het hier niet alleen over huiskatten. Tijgers, leeuwen en andere kattenrassen kunnen ook het effect van kattenkruid ervaren. Veel mensen denken ook dat kattenkruid schadelijk is voor de gezondheid van een kat, maar niets is minder waar. Het werkt namelijk niet verslavend en je kunt het product dus gerust kopen. Daarnaast is kattenkruid volledig natuurlijk en is het in sommige gevallen ook nog eens goed voor jouw kat.

Hoe koop je kattenkruid?

Kattenkruid kun je het beste op het internet bestellen, maar je hebt op deze manier wel veel keuze. Je kunt namelijk kattenkruid los kopen voor jouw kat, maar ook een kattenkruid speeltje. Een speeltje is over het algemeen een stuk leuker voor jouw kat en zo zorg je er ook voor dat jouw kat meer gaat spelen. Kijk op het internet naar een betrouwbare aanbieder en plaats jouw kattenkruid bestelling. De bestelling wordt dan naar jouw woning gestuurd en zo kan jouw kat direct spelen met het kattenkruid. Pak je camera er snel bij en film de gekke fratsen die jouw kat gaat uithalen.